stagiair development en memberships – Amsterdam

stagiair development en memberships – Amsterdam Image

Introduction

Heb je affiniteit met kunst en cultuur? Lees dan snel verder!

Organization

Het Stedelijk Museum Amsterdam is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland, met bekende namen in de collectie en een levendig en spraakmakend tentoonstellingsprogramma, variërend van grote publiekstrekkers tot signalerende tentoonstellingen van jonge kunstenaars en ontwerpers. Bijna 125 jaar jong heeft het Stedelijk Museum een grote reputatie opgebouwd als platform voor kunstenaars van wereldklasse, die vaak in een vroeg stadium van hun carrière werden getoond. Het Stedelijk Museum heeft Amsterdamse wortels, richt zich op een (inter)nationaal publiek en staat met ruim 660.000 bezoekers per jaar op de vijfde plek van best bezochte musea in Nederland. Het Stedelijk Museum bevindt zicht midden in het culturele hart van Amsterdam: het Museumplein. Bij het museum werken bijna 200 medewerkers, van beveiliger tot marketeer, van publieksmedewerker tot restaurator. We hebben ongeveer 70 verschillende functies, waarvan de meeste op HBO en WO niveau. Naar medewerkers werken bij het Stedelijk ook ongeveer 50 vrijwilligers en een wisselend aan ZZP’ers. Ten slotte is het Stedelijk ook een hele leuke plek om stage te lopen. We hebben jaarlijks tussen de 50 en 70 stagiairs op verschillende afdelingen, zoals restauraties, marketing, HR, beveiliging, conservatoren, educatie.

De afdeling Development richt zich op het ontwikkelen en koesteren van relaties (particulieren, bedrijven en fondsen) die het museum willen ondersteunen in het realiseren van bijzondere tentoonstellingen, educatieve projecten, publieksprogramma’s, onderzoek en nieuwe aankopen.

Function

De stage werkzaamheden zullen gedeeltelijk thuis worden uitgevoerd, dit in verband met de Corona maatregelen. Tijdens je werkzaamheden word je intensief begeleid door je stagebegeleider. De communicatie met de afdeling Development en je stagebegeleider vindt grotendeels via telefoon en Microsoft Teams plaats. Zodra de Corona maatregelen daar ruimte voor bieden, zullen er meer werkzaamheden en besprekingen op kantoor plaatsvinden.

Tijdens deze veelzijdige en dynamische stage draai je volledig mee op de afdeling Development, krijg je een eigen takenpakket en leer je het Stedelijk als organisatie kennen. Je doet ervaring op en ontwikkelt je op het gebied van relatiebeheer, evenementen en fondsen- en sponsorwerving.

Je zal je voornamelijk bezighouden met de ondersteuning van memberships (Vrienden, Familievrienden, Donateurs, Young Stedelijk, Stedelijk Circle) met als voorbeeld onderstaande taken:

 • Bijhouden van aanmelden, verlengen en opzeggen van members;
 • Contact met members onderhouden via email en telefoon;
 • Ondersteuning bij wervingscampagnes voor particulieren;
 • Meehelpen op evenementen voor relaties, waaronder Young Stedelijk, alsook previews en openingen van tentoonstellingen;
 • Research naar bestaande en potentiële relaties van het museum;
 • Ruimte voor het opzetten van een eigen project of onderzoek binnen de afdeling;
 • Ondersteuning bij algemene afdelingszaken;
 • Verwerken van gegevens in CRM en 360 database;
 • Mailings en brieven opstellen en versturen naar relaties.

Profiel

 • HBO- of WO-student (tijdens de stageperiode verbonden aan een opleiding);
 • Affiniteit met moderne en hedendaagse kunst en vormgeving;
 • Flexibele instelling en bereid om incidenteel bij events of openingen ’s avonds of in het weekend mee te helpen;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden in Nederlands en Engels;
 • Zelfstandig kunnen werken, maar ook een teamspeler zijn;
 • ‘Hands on’ mentaliteit.

Het stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof, etc.) is een belangrijk aandachtspunt van het Stedelijk Museum Amsterdam. Het Stedelijk Museum streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand. In de selectieprocedure wordt hiermee rekening gehouden.

Requirements

Een uitdagende en gevarieerde stageplaats in een spannende omgeving en in een inspirerend team, en de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen op het gebied van fondsenwerving en relatiebeheer. Als stagiair(e) Development kom je in aanraking met verschillende afdelingen binnen het museum en leer je zodoende over uiteenlopende aspecten van de museale wereld.

De stagevergoeding bedraagt ongeveer € 275,- bruto bij een vierdaagse werkweek.

Let op: we kunnen alleen stagiairs aannemen die een stagecontract vanuit een onderwijsinstelling kunnen leveren.

Information

Vragen neem contact op met Buket Izmir via +31 6 439 758 29 / buket@globalpeople.nl

Application

Buket Izmir +31 6 439 758 29

[cx_apply_button]

success icon

Wat leuk dat je meedoet!

Wij houden jou graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze interessante vacatures en onze unieke netwerk- en wervingsevents.