April 21, 2021

Advocaat-stagiair Ondernemingsrecht (transacties)

Wil jij aan de slag bij een succesvol advocatenkantoor in Amsterdam? Lees dan verder!

Lexence heeft een succesvolle en groeiende M&A en private equity praktijk bestaande uit 40 advocaten en (kandidaat)notarissen die in compacte teams samenwerken. Binnen drie van deze teams is plek voor een starter! Kies je voor deze functie, dan kies je voor een omgeving waar al je talenten worden aangesproken.

Over de functie

FUNCTIE: ADVOCAAT-STAGIAIRE MET LEIDERSCHAP VANAF DAG 1

Vanaf je eerste werkdag maak je deel uit van een compact en samenwerkend team dat cliënten adviseert bij M&A en private equity transacties. Per transactie werk je samen met twee of drie advocaten uit het team. De werkzaamheden bestaan onder meer uit:

 • Het adviseren over de structuur van de transactie;
 • Het opstellen en uitonderhandelen van een Letter of Intent;
 • Due Diligence (boekenonderzoek) via een virtuele Data Room en het opstellen van een rapportage naar aanleiding daarvan;
 • Het opstellen van en onderhandelen over de transactiedocumentatie (Share Purchase Agreements, Investment Agreements en Shareholders Agreements);
 • Het opstellen en bijwerken van closing documenten (o.a. volmachten, besluitvorming, terugtredingsbrieven, completion agenda);
 • Managen van werkstromen, zowel extern (overige betrokken adviseurs, zoals fiscalisten en accountants) als intern (binnen Lexence).


WIJ ZOEKEN: EEN COMMUNICATIEF VAARDIG TEAMGENOOT

 • Een recent afgestudeerd jurist die affiniteit heeft met het bedrijfsleven en ondernemerschap;
 • Een teamplayer met een hoog energieniveau die beschikt over analytisch vermogen en sociale vaardigheden;
 • Iemand die het leuk vindt om een betekenisvolle bijdrage te leveren en wil meepraten op het hoogste niveau;
 • Een enthousiast persoon met een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Wat bieden wij?

WIJ BIEDEN: EEN VEILIGE OMGEVING IN EEN VEELEISEND WERKVELD

 •  Een plek waar je je vanaf je eerste dag bij ons ‘on the job’ kunt ontwikkelen in je eigen tempo door betrokkenheid bij het volledige   transactieproces;
 •  Deelname aan ons eigen interne opleidingsprogramma ‘de Kennisladder’ en de Lexence M&A Academy;
 •  Een plek binnen een al jaren succesvol opererend en toonaangevend team van M&A en private equity advocaten waarin een   uitstekende work-life balance bewaakt wordt;
 •  Marktconforme (secundaire) arbeidsvoorwaarden;
 •  Een plek binnen een onafhankelijk kantoor met een heldere zakelijke focus waarin ook ruimte is voor sociale activiteiten, zoals   gezamenlijke sportactiviteiten, vrijdagmiddag borrels en kantoor-/teamuitjes.


 

Over de organisatie

OVER ONS: WERKEN OP HET HOOGSTE NIVEAU

Lexence is een advocaten- en notariskantoor in Amsterdam en gespecialiseerd in vastgoed- en ondernemingsrecht. Wij bestaan sinds 1992 en zijn sinds enkele jaren gevestigd in het prominente Infinity gebouw. De ruim 150 professionals van Lexence werken in bevlogen teams geleid door betrokken partners.

De praktijkgroep transacties begeleidt partijen bij nationale en internationale ‘upper mid market’ transacties. Cliënten zijn private equity fondsen, ondernemingen die gefinancierd worden met private equity, management teams en ondernemingen die hun M&A transacties door het team laten begeleiden. De transactieadvocaten werken projectmatig. Het advieswerk vereist juridische expertise, maar heeft ook financiële, procesmatige en organisatorische aspecten die nodig zijn om een transactie succesvol naar closing te brengen.

Solliciteren?

Enthousiast geworden en wil je weten hoe je kunt solliciteren op deze toffe vacature? Neem contact op met Accountmanager Raya Soekarnsingh.

Contracttype W&S
Dienstverband 40 uur per week
Werkvelden Juridisch
Werklocatie Amsterdam
Solliciteer nu

Waarom Global People?

Wij zetten jouw talent centraal en helpen je op te vallen met een sterk CV en een overtuigende sollicitatiebrief. We geven je persoonlijke feedback en helpen assessments en sollicitatiegesprekken voor te bereiden. We coachen je tijdens het hele proces – van vacatures vinden tot de perfecte baan.

 • Persoonlijk advies over CV en sollicitatiebrief
 • Coaching en aanscherping zakelijke vaardigheden
 • Assessmentbegeleiding en gesprekvoorbereiding

Vragen over deze vacature?

success icon

Wat leuk dat je meedoet!

Wij houden jou graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze interessante vacatures en onze unieke netwerk- en wervingsevents.