July 28, 2021

Beleidsmedewerk(st)er

Deskundig op het beleidsterrein Sociale zaken en Werkgelegenheid en kennis van het beleidsveld Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is een pré

We zijn trots dat Volt Nederland voor het eerst is toegetreden tot het Nederlandse parlement. Met de kersverse Tweede Kamerfractie willen we de Nederlandse politiek vernieuwen vanuit ons progressieve, positieve en Europese gedachtegoed. Om een energiek en professioneel team te creëren, zoeken we een beleidsmedewerker met een financieel-economische opleidingsachtergrond. De beleidsmedewerker ondersteunt de fractie inhoudelijk op een aantal werkterreinen zodat de fractieleden hun rol als kamerlid goed kunnen vervullen.

Diversiteit als waarde  

Volt is een partij die waarden als diversiteit en inclusie hoog in het vaandel heeft staan. Als een van de meest progressieve partijen geloven wij bij Volt heilig in het idee dat echte vooruitgang niet mogelijk is zonder diversiteit en inclusie. Wij staan voor het uitgangspunt dat diversiteit binnen alle geledingen van de partij leidt tot een inclusievere houding richting de samenleving, o.a. in de vorm van inclusief beleid en een inclusieve uitstraling. Gezien de huidige samenstelling van de fractie, worden vrouwelijke kandidaten met nadruk uitgenodigd om te solliciteren. 

Over de functie

Wat houdt de functie in?

Als beleidsmedewerker zorg je ervoor dat de Kamerleden goed voorbereid hun taak kunnen vervullen. Je bereidt vergaderingen inhoudelijk voor. Je leest stukken (zoals wetsvoorstellen, amendementen, kamerbrieven en commissieverslagen), voorziet deze van commentaar en vat ze samen in een notitie. Bij de debatten op jouw werkterrein in de Kamer en bij de commissievergaderingen ben je aanwezig, maak je aantekeningen en signaleer je inhoudelijk relevante punten. Ook ben je als toehoorder aanwezig bij de fractievergaderingen. Je communiceert met collega’s van andere fracties. Als beleidsmedewerker start je met één of twee beleidsterreinen. Binnen deze beleidsterreinen krijg je veel verantwoordelijkheid en ruimte van de fractieleden.

Wat zijn de belangrijkste taken?

 • Het signaleren, inventariseren en analyseren van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen op het betreffende beleidsterrein.
 • Het lezen, samenvatten, analyseren en becommentariëren van wetsvoorstellen en andere stukken die in de kamer en de commissies aan de orde komen.
 • Het analyseren en vertalen van (beleids)ontwikkelingen naar gevolgen voor de fractie en het opstellen van beleidsrapporten.
 • Opstellen van adviesnota’s en beleidsvoorstellen met betrekking tot het beleidsterrein.
 • Het bijwonen en voorbereiden (waaronder opstellen van spreekteksten) van de relevante kamerdebatten en commissievergaderingen.
 • Het in overleg inhoudelijk voorbereiden en bijwonen van werkbezoeken.
 • Het onderhouden van contacten met collega’s van de andere fracties, persoonlijk adviseurs van bewindspersonen en contact onderhouden met Volt afdelingen op lokaal, nationaal en Europees niveau.

Waaraan moet je voldoen?

 • Je hebt affiniteit met Europa, met Volt en haar standpunten.
 • Je bent communicatief vaardig, flexibel, stressbestendig en zelfstandig.
 • Je hebt het vermogen om Kamerleden kritisch en inhoudelijk te adviseren.
 • Je bent goed in het signaleren en begrijpen van politieke verhoudingen.
 • Je hebt een gevorderd niveau in gesproken en geschreven Engels (C1 niveau) en een vlekkeloze beheersing van het Nederlands (C2 niveau).

Wat is mooi meegenomen?

 • Je bent goed in het opbouwen en onderhouden van een professioneel netwerk.
 • Je hebt kennis van ambtelijk en wettelijk taalgebruik
 • Je kunt overweg met de digitale systemen die we binnen Volt gebruiken zoals Workplace, Google Drive, Gmail, Google docs etc.

Wat bieden wij?

In wat voor werkomgeving kom je terecht?

Je komt terecht in een dynamische en energieke beweging die grote uitdagingen van de 21e eeuw als migratie, veiligheid en klimaat grensoverschrijdend wil aanpakken. Samenwerken staat bij ons centraal omdat wij samenwerken als dé manier zien om de grote uitdagingen aan te gaan. In heel Europa heb jij collega’s die we zien op halfjaarlijkse congressen (hopelijk na Covid weer fysiek). Daarnaast zijn we met trots een grassroots beweging; dat betekent dat er veel ruimte is voor inspraak van leden. Iedere stem telt, van jong tot oud.

Welke beloning hoort bij de functie?

De beloning voor deze functie ligt tussen € 2.890 en € 3.540 bruto per maand (schaal 10, BBRA, Salarisniveaus Rijksambtenaren, op basis van 38 uur per week en is afhankelijk 

Solliciteren?

Volt hecht groot belang aan inclusiviteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die de diversiteit van de fractie kunnen versterken.

Bij vragen kun je contact opnemen met Accountmanager Buket Izmir.

Contracttype W&S
Dienstverband 38 uur per week
Werkvelden Overheid
Werklocatie Den Haag
Solliciteer nu

Waarom Global People?

Wij zetten jouw talent centraal en helpen je op te vallen met een sterk CV en een overtuigende sollicitatiebrief. We geven je persoonlijke feedback en helpen assessments en sollicitatiegesprekken voor te bereiden. We coachen je tijdens het hele proces – van vacatures vinden tot de perfecte baan.

 • Persoonlijk advies over CV en sollicitatiebrief
 • Coaching en aanscherping zakelijke vaardigheden
 • Assessmentbegeleiding en gesprekvoorbereiding

Vragen over deze vacature?

success icon

Wat leuk dat je meedoet!

Wij houden jou graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom onze interessante vacatures en onze unieke netwerk- en wervingsevents.